Ansiktsmålning

  • En rolig aktivitet för barn i alla åldrar är ansiktsmålning. Har du bestämt dig för cirkustema så är det skoj om alla barn blir målade som olika djur. Ansiktsfärger säljs bland annat i leksaksaffärerna ihop med färgerna medföljer även beskrivningar på olika djurmålningar.
  • Clowner är roliga tycker de flesta. Ett tips är att i t.ex kalaspåsen lägga ner ett litet clown-kit. En clownnäsa, lite vit och röd ansiktsfärg så kan alla barn vara clowner på kalaset.

  Ballongdjur

  • Att göra egna ballongdjur kanske är för de lite äldre barnen men också en väldigt kul och uppskattad aktivitet på Cirkuskalaset. Beskrivningar på hur man gör de olika djuren finns att hitta på nätet.

  Delaktiga föräldrar

  • Om du som förälder är osäker på vad du ska välja i Cirkustemat så är skäggiga damen ett roligt inslag. Ta på dig valfria (helst damkläder) en sjalett på huvudet och måla dit lite skäggstubb med en kajalpenna.
  • Starke Adolf är också en kul figur som med ganska små medel går att ordna hemma. Linne och shorts eller cykelbyxor är väl mest passande. Gör din egen skivstång av ett kvastskaft eller liknande som målas svart eller tejpas med el-tejp. Ta sedan två svarta uppblåsta ballonger och fäst en i vardera ände, ange 100kg på vardera för att imponera ordentligt.